Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr extra att spela för!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Med mindre än 500 dagar kvar till DAM-EM 2021 så står det nu klart vilken arena som kommer att arrangera öppningsmatchen. Det blir drömmarnas teater Old Trafford strax utanför Manchester.

Dam-EM spelas mellan den 7 juli till den 1 augusti 2021. Nu står det klart att värdlandet England kommer spela den första matchen i mästerskapet på Old Trafford.

Old Trafford har varit hemmaarena för Manchester United sedan 1910 och rymmer drygt 75 000 åskådare. Arenan är Englands näst största arena, det är bara finalarenan Wembley som har en större publikkapacitet. Old Trafford har tidigare arrangerat fem stycken EM-slutspelsmatcher, detta var 1996 när herrarnas EM spelades i England.

Hemmanationen England kommer förutom öppningsmatchen på Old Trafford spela sina gruppspelsmatcher på Brighton & Hove Community Stadium och St Mary’s Stadium i Southampton.

Samtliga arenor som kommer att användas under mästerskapet.

Brighton & Hove – Brighton & Hove Community Stadium
London – Brentford Community Stadium & Wembley Stadium
Manchester – Manchester City Academy Stadium, Old Trafford
Milton Keynes – Stadium MK
Rotherham – New York Stadium
Sheffield – Bramall Lane
Southampton – St Mary’s Stadium
Wigan & Leigh – Leigh Sports Village

Sverige har inlett EM-kvalet med tre raka segrar. Nästa EM-kvalmatch för Sveriges del spelas den 14 april på hemmaplan mot Ungern. Skulle Sverige vinna EM-kvalgruppen är man direktkvalificerade till EM-slutspelet i England.

EM spelas i fyra stycken fyralagsgrupper där de två bästa lagen tar sig till kvartsfinal. Regerande mästare är Nederländerna som vann guld på hemmaplan efter ha besegrat Danmark i finalen med 4-2.