Under den gångna veckan har P16-landslaget befunnit sig i Blekinge, dit man bjudit in Island, Schweiz och Irland för en fyrnationsturnering.

Det svenska laget, vars trupp presenterades i slutet av april, inledde turneringen med en match mot Island på Västra Mark där motståndarna snabbt kunde ta ledningen i mötet. Kort efter paus utökades deras ökning till 2-0. Trots ett antal byten halvvägs in i andra halvlek lyckades man inte ta igen tappet och fick lämna planen utan några poäng.

Två dagar senare väntade nästa kamp som slutade betydligt bättre. Mot Irland lyckades det svenska laget få med sig en seger efter att William Andersson och Alexandru Ghita blivit målskyttar. Irland lyckades spräcka nollan kort innan matchens slut och skrev därmed slutresultatet till 2-1.

I den allra sista matchen mot Schweiz var det Sverige som tog ledningen genom Lucas Bergvall efter dryga halvtimmen spelad. Motståndarna lyckades sedan kvittera och ta ledningen, men ännu var inge kampen slut. I den 71:a minuten lyckades Isak Alemayehu Mulugeta sätta 2-2 på ett frisparksmål som kom i samband med att Schweiz tilldelades ett rött kort.

På förlängning gjorde bägge lagen ytterligare ett varsitt mål, vilket ledde till att mötet fick avgöras på straffar. Här missade Sverige sina tre straffar och genom en fullträff på det fjärde försöket kunde motståndarna ta hem segern i mötet.

I övriga matcher lyckades Schweiz vinna med 7-0 över Irland, Irland besegrade Island med 2-1 samt att Island fick med sig sin andra seger mot Schweiz med 4-0.

I UEFA Development-turneringar avgörs oavgjorda matcher med straffläggning, där den sista poängen tilldelas vinnaren. Detta gör att Sverige slutar på en tredjeplats i turneringen med totalt fyra poäng.