Expekt

Idag presenterade U21-landslagets förbundskapten Poya Ashbaghi sin första landslagstrupp. I den truppen finns bland annat Manchester United anfallaren Anthony Elanga. Det är första gången Elanga blir uttagen till U21-landslaget. – Vi vet alla att det är en väldigt lovande spelare, säger Asbaghi under tisdagens presskonferens om Anthony ElangaAnthony Elanga fick för första gången chansen från start i Premier League för sitt Manchester United. Elanga tackade för förtroendet på bästa sätt genom att bli målskytt. Nu återfinns han för första gången i U21-landslaget.

En annan spelare som finns med i truppen är Eric Kahl från AIK. Han har varit skadad under vårsäsongen men finns alltså med i den svenska truppen.

– Han är i full träning med AIK. Det är såklart inte optimalt att han inte spelat så många matcher på sistone, men samtidigt gjorde han en riktigt stark höst och har varit med i U21 tidigare. Det är en spelare som vi tror väldigt mycket på, och av den anledningen vill jag ha med honom till första samlingen. Han besitter bra ledaregenskaper som han kan vara med och förmedla. Vi får se om han kan spela denna samling, säger Asbaghi.

Sveriges U21 inleder den här samlingen med att spela en träningsmatch mot Finland. Sedan väntar första matchen i EM-kvalet mot Luxemburg den 8 juni. Båda matcherna kommer att spelas i Falkenberg.

Svenska U21-landslaget

Målvakter

Samuel Brolin, Mjällby
Oliver Dovin, Hammrby
Jakob Tannander, Helsingfors

Backar

Hussein Ali, Örebro
Anton Eriksson, Sundsvall
Emil Holm, Sönderjyske
Eric Kahl, AIK
Aiham Ousou, Gais
Daniel Svensson, Nordsjälland
Jesper Tolinsson, IFK Göteborg
Pavle Vagic, Malmö FF

Anfallare/mittfältare

Paulos Abraham, Groningen
Dennis Collander, Örebro
Anthony Elanga, Manchester United
Hampus Findell, Djurgården
Armin Gigovic, Rostov
Carl Gustafsson, Kalmar
Rami Hajal, Heerenveen
Billal Hussein, AIK
Benjamin Mbunga-Kimpioka, Torquay
Benjamin Nygren, Heerenveen
Tim Prica, Ålborg
Patrik Wålemark, Häcken

Uppdaterad 6 oktober, 2021