Expekt

Den centrala mittfältaren Elin Rubensson, som endast gjort inhopp hittills under EM, kan bli nödlösningen på Sveriges backkris.
– Jag ser inga problem med det, säger hon till SVT.

Med Hanna Glas och Emma Kullberg på covid-listan så har de svenska ytterbacksalternativen blivit färre. Under träningen på onsdagen syntes Elin Rubensson gå in som högerback (Hanna Glas position). En position som Rubensson spelat på förut, även om hon är inkallad till EM-truppen som central mittfältare. Till EM-kvartsfinalen mot Belgien på fredag så kan draget att skicka ut Rubensson på högerbacken vara ett av få som förbundskapten Peter Gerhardsson har i sin verktygslåda.

– Jag är redo om så blir fallet, säger Rubensson till SVT Sport och fortsätter:

– Det handlar inte om att jag inte vill spela ytterback, men det är klart, får jag välja position så är det centralt jag vill spela, men jag har spelat otroligt mycket som ytterback och det är en väldigt rolig position det också så jag ser inga problem med det. Blir det så kommer jag att njuta av det.

Förutom Rubensson så har Nathalie Björn och Amanda Ilestedt spelat högerback i landslaget tidigare. Men med färre alternativ på mittbacken (p.g.a. Emma Kullbergs covid-test) och även bekymmer på centralt mittfält med lagkaptenen Caroline Seger potentiellt borta, så kanske Elin Rubensson är det bästa alternativet på högerbacken. Johanna Rytting Kaneryd har tidigare spelat wingback i en offensivare uppställning.