Expekt

När damernas fotbolls EM spelas i juli kommer de svenska fansen kunna följa matcherna hos SVT och TV4. Nu har kanalfördelningen för turneringen presenterats.

Under gruppspelet kommer TV4 visa 13 matcher samtidigt som SVT sänder 11 stycken. Slutspelet delat TV-husen rakt av med två kvartsfinaler och en semifinal vardera. Den stora finalen sänds av SVT.

Intresset för damernas turnering ökar för varje år och Sveriges framgångar i såväl sommarens OS som VM för tre år sedan tros ligga bakom det hela.

– SVT vill alltid vara med och sända när svenska landslag kämpar om medaljerna i de stora mästerskapen, och det svenska landslaget i fotboll går nästan alltid långt i de här turneringarna. Vi hoppas och tror på en riktig fotbollsfest i sommar, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Vilka exakta kanaler som kommer sända matcherna är ännu inte spikat, där SVT använder sig av SVT1, SVT2 och Kunskapskanalen. TV4 har i sin tur TV12 att tillgå utöver huvudkanalen.

Så sänds Sveriges matcher från fotbolls EM 2022

Det blir TV4 som får äran att sända två av Sveriges tre gruppspelsmatcher och dessa möten kommer med största sannolikhet visas i huvudkanalen. När damlandslaget ställs mot Schweiz är det SVT som sänder mötet. Här nedan ser du datum och tider för Sveriges EM-matcher.

Lördag 9 juli kl. 21:00 Sverige – Nederländerna (visas av TV4)
Onsdag 13 juli kl. 18:00 Sverige – Schweiz (visas av SVT)
Söndag 17 juli kl. 18:00 Sverige – Ryssland (visas av TV4)

Om Sverige tar sig vidare från gruppspelet kommer deras kvartsfinal att sändas hos SVT. Lagets semifinal visas i sin tur av TV4.

I vår kompletta tablå för turneringen hittar du mer information om vilka kanaler som sänder respektive match under Europamästerskapet.

Uppdaterad 31 augusti, 2023