Fyra lag har tagit sig till det näst sista steget mot medaljerna. Efter fyra kvartsfinaler ska nu semifinalerna dra igång i veckan. Se tider och datum för semifinalerna i Europamästerskapet nedan.

Sverige, England, Frankrike eller Tyskland. Något av dessa länder kommer att stå som Europas bästa landslag på damsidan 2022. Detta står klart efter en vecka av kvartsfinaler.

England var första nation att ta sig vidare till semifinal i EM efter en tuff drabbning med Spanien där Georgia Stanway till slut avgjorde i förlängningen. Tyskland blev nästa nation att ta sig vidare efter en tung och stabil seger mot Österrike.

Sedan var det dags för Sverige att ta sig an Belgien i en match där Blågult var favoriter. Efter ett långt nedmalande av Belgien så kunde till slut Linda Sembrant sätta avgörandet i den ordinarie matchtidens sista minut.

Sista lag att ta sig till semifinal var Frankrike efter seger mot Nederländerna under lördagen. Nu väntar alltså två semifinaler där Sverige och England ställs mot varandra i Sheffield på tisdag. På onsdag väntar sedan tungviktsmöte i Milton Keynes mellan Tyskland och Frankrike.

Semifinalerna i EM

Tisdag 26 juli:

England – Sverige (Bramall Lane, Sheffield)
21:00

Sveriges semifinal sänds på TV4 och på C More.

Onsdag 27 juli:

Tyskland – Frankrike (Stadium MK, Milton Keynes)
21:00

Semifinalen mellan Tyskland och Frankrike sänds på SVT1 och i SVT Play.

Uppdaterad 24 juli, 2022