Expekt

Sveriges damlandslag i futsal ska inleda säsongen med landskamper/trenationsturnering i Alingsås 2-4 september. Se truppen och spelschemat nedan.

Säsongen ska kickas igång igen för futsallandslaget som i slutet på augusti samlas i Alingsås. Där ska förbundskapten Gabriel Dias och hans landslag ställas mot Polen och Finland i en trenationsturnering. Matcherna spelas mellan den 2-4 september och kommer att sändas i Sportkanalen.

Landskamperna spelas i Estrad Alingsås, denna fina inomhusarena i potatisstaden. Den trupp som Gabriel dias har tagit ut består av tre målvakter och tolv utespelare. Truppen innehåller bland annat stjärnor som Madeleine Stegius (Djurgården), Susan Kiryo (Södertälje Futsal Club) och Isabel Maria Aguilar (FC Rosengård).

Till mångt och mycket kommer landslagsspelarna från FC Rosengård och GAIS med fyra spelare vardera i truppen. Djurgårdens IF har tre representanter och Södertälje två stycken. Truppen toppas sedan av Ida Lindqvist (IFK Göteborg) och målvakten Ronja Andersson (Örebro Futsal Club).

Sveriges trupp

(Landskamper/mål)

Målvakter

Ronja Andersson, Örebro Futsal Club (2/0)
Hilma Lundqvist, GAIS Futsal (24/0)
Amanda Olsson, FC Rosengård (22/0)

Utespelare

Isabel Maria Aguilar, FC Rosengård (26/8)
Diala Elia, Södertälje Futsal Club (24/2)
Malin Fors, GAIS Futsal (6/1)
Moa Glans, GAIS Futsal (9/1)
Nanna Jansson, FC Rosengård (27/3)
Hanna Jensen, FC Rosengård (10/1)
Susan Kiryo, Södertälje Futsal Club (24/16)
Ida Lindqvist, IFK Göteborg Futsal (12/1)
Linda Lundström, Djurgårdens IF FF (11/2)
Rebecca Rolin, Djurgårdens IF FF (9/3)
Madeleine Stegius, Djurgårdens IF FF (15/10)
Ida Vallenius, GAIS Futsal (6/0)

Spelschemat

Matcherna spelas i Estrad Alingsås i just Alingsås. Matcherna sänds dessutom på Sportkanalen, som ägs av TV4 / C More. Finland och Polens match den 3 september sänds inte i Sportkanalen.

2 september:
Sverige – Polen
20:00

3 september:
Finland – Polen
16:00

4 september:
Sverige – Finland
17:00

Uppdaterad 23 augusti, 2022