Poya Asbaghi fick en bra start som ny förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Sverige vann mot Finland med 2-0 i en träningslandskamp efter att Anthony Elanga gjort ett fint mål tidigt i den andra halvleken.

Under torsdagskvällen spelade det svenska U21-landslaget en träningsmatch mot grannlandet Finland hemma i Falkenberg. Matchen var förbundskaptenen Poya Asbaghis första som ansvarig och en rad spelare fick debutera i U21-sammanhang i den svenska tröjan.

Sverige tog ledningen tidigt i matchen efter ett självmål. Den AIK-ägda mittbacken Robin Tihi, som valde spel i Finland framför Sverige, nickade oturligt in 1-0 i eget mål efter att Benjamin Nygren slagit in en frispark i straffområdet för Sverige.

Efter dryga kvarten utökade Sverige sin ledning till 2-0 efter att stortalangen Anthony Elanga gjort ett drömmål. Elanga, som nätade för Manchester United i avslutningen av Premier League, klev in från sin vänsterkant och borrade in bollen i det bortre hörnet. Därmed gjorde han sitt första landslagsmål för Sverige på U21-nivå.

Till den andra halvleken bytte Poya Asbaghi ut många spelare och gav andra spelare chansen att imponera inför EM-kvalmatchen mot Luxemburg den 8 juni.

Den andra halvleken blev lite ryckig för båda lagens del efter de många bytena i paus. Sverige hade svårt att skapa lägen som man gjorde i den första halvleken. Men Sverige lyckades hålla ifrån och ta hem segern med 2-0 till slut.

Den 8 juni väntar premiären i EM-kvalet för Sverige när man tar emot Luxemburg hemma. Övriga gruppmotståndare för Sverige i EM-kvalet är Bosnien & Hercegovina, Montenegro, Irland och Italien.

Uppdaterad 3 juni, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play