Foto: Bildbyrån

Poya Asbaghi är ny förbundskapten för det svenska U21-landslaget på herrsidan. Det meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2023.

Roland Nilsson lämnade förbundskaptenposten för U21-landslaget i september för att ta över IFK Göteborg. I Blåvitt ersatte han Poya Asbaghi. Nu har den sistnämnde blivit ny förbundskapten för just U21-landslaget.

På sin hemsida skriver Svenska Fotbollförbundet att Poya Asbaghi kommer att vara svensk förbundskapten för U21-landslaget på herrsidan fram till och med sommaren 2023. 

Asbaghi kommer därmed att leda Sverige under nästkommande EM-kval där spelare födda 2000 eller senare får vara med i landslaget. Värdnation för EM-slutspelet 2023 är dock inte klart än.

Poya Asbaghi är glad och stolt över att få bli en del av svensk landslagsfotboll.

– Det ska bli väldigt, väldigt roligt att få byta klubbmiljö till landslagsmiljö. Det ställer nya krav på mig som tränare med korta samlingar där i princip allt behöver förberedas mellan mötena med spelarna och det samtidigt gäller att vara så effektiv som möjligt under samlingarna. Det som dessutom ska bli väldigt roligt är att få möta internationellt motstånd. Nä, det ska bli kul att få verka i den här miljön och få jobba med dom mest talangfulla spelarna i Sverige, säger han till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 15 september, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play