Expekt

Kroatien har åkt på ett ny smäll. Bara dagar in i fotbolls-EM 2024 tvingas Nikola Vlasic lämna EM-truppen med en skada.

Det var en tung premiärmatch för Kroatien med 0-3 i baken mot en av toppkonkurrenterna i Spanien. Inför de resterande gruppspelsmatcherna mot Albanien och Italien har kroaterna åkt på en ny tung smäll. Nu lämnar yttern från Torino, Nikola Vlasic, truppen med en skada. Vlasic, som är lillebror till den framgångsrika höjdhopparen Blanka Vlasic, har ådragit sig en muskelskada och lämnar Kroatiens EM-trupp direkt. Det skriver det kroatiska fotbollförbundet i ett pressmeddelande. Hittills har ingen ersättare kallats in.

Nikola Vlasic startade aldrig premiären mot Spanien men har totalt 56 landskamper på sitt CV, och han bidrar med något annorlunda till Kroatiens landslag med sin speed och frejdighet. Nu får han se laget från tv-soffan under resten av mästerskapet.

– Jag är väldigt ledsen att skadan håller mig borta från spel och från att hjälpa laget. Jag har gjort allt för att bli redo och vill tacka coach och ledarstaben för möjligheten. Jag är helt säker att laget kommer att bli framgångsrika i turneringen och jag kommer att vara deras största fan, säger Vlasic via Kroatiens fotbollförbund på plattformen X.