Janne Andersson väljer att agera ännu en gång när det vankas skador på mittbackar. Nu kallas U21-landslagets lagkapten Aiham Ousou in till landslaget tillsammans med mittbackskollegan Pavle Vagic.

Igår åkte U21-landslaget ut ur EM-kvalet och missar därmed U21-EM nästa år. I ödesmatchen mot Italien på Olympia (slutade 1-1) så spelade Aiham Ousou och Pavle Vagic hela matchen som mittbackspar för Sverige. Nu får duon chansen att debutera i A-landslagssammanhang.

Under natten till fredag så meddelade herrlandslaget i ett pressmeddelande att duon kallas in till samlingen i Stockholm och ansluter under fredagen. Anledningen är i grund och botten att Sverige drabbades av ännu en skada på en mittback i matchen mot Serbien igår kväll då Joakim Nilsson tvingades utgå.

Aiham Ousou tillhör till vardags den tjeckiska storklubben Slavia Prag där han imponerat under säsongen. Han är fostrad i Angered FC och Angered MBIK men är mest ihopkopplad med BK Häcken inom svensk fotboll. Under U21-landslagets EM-kval mot EM 2023 så har 22-åringen varit lagkapten.

Pavle Vagic är fostrad i Malmö FF, där han spelade under hela ungdomstiden. För drygt ett år sedan så lämnade mittbacken moderklubben för spel i den norska storklubben Rosenborg, med flera svenskbekantingar. Nu belönas Vagic för sin fina form under året med en landslagsplats.

Sverige har nu sex mittbackar på plats under landslagssamlingen, med Ousou och Vagic inräknade. Förutom duon så finns Edvin Kurtulus, Hjalmar Ekdal och Sotirios Papagiannopoulos tillgängliga. Joakim Nilsson skadades mot Serbien och Janne Andersson uttryckte efter matchen att han inte tror att backen ska vara tillgänglig mot Norge på söndag.

Uppdaterad 10 juni, 2022