Nederländerna får en man utvisad redan i 54:e minuten, men redan innan dess visade Tjeckien prov på en organisation som styrde matchen dit de ville. Det är logiskt att Tjeckien vinner med 2-0.

De första 15 minuterna var det Nederländerna som styrde. Sedan var det Tjeckerna som jobbade in i sig i matchen och får 1:a halvlek dit de vill.

Tjeckerna är de som vinner flest dueller. De får också flest frisparkar emot sig, men det är ett pris de är beredda att betala för att få stopp på Nederländernas spel.

Det röda kortet

54 minuten backen Matthijs de Ligt får rött kort efter att ha stoppat bollen med handen och Nederländerna får avsluta matchen 1 man kort.

Nederländerna sjunker i en 4-4-1 uppställning, vilket är vanligt med 1 man utvisad. Men frågan är om det är ett klokt val. Tjeckerna tar över spelet och får till sist en frispark nere vid högra hörnflaggan. Tomas Kalas vinner nickduellen och sedan sätter Tomas Holes pannan på bollen och ger Tjeckien ledningen.

Spiken i kistan kommer när Patrik Schick utökar Tjeckiens ledning till 2-0.

Det är Tjeckisk organisation knäcker Nederländerna och tar laget vidare till kvartsfinal i Baku där Danmark väntar.