Tjeckien inledde med att vinna mot Skottland medan Kroatien besegrades av England. England är favoriterna att vinna gruppen och det är troligtvis Tjeckien och Kroatien som gör upp om 2:a platsen. Men det var enbart korta perioder med bra spel och ganska rättvist att matchen slutar 1-1.

Tjeckerna var det något bättre laget under 1:a halvlek, de hade bollinnehavet, skotten på målen. Eller kanske mer korrekt att säga att Kroatien var dåliga och nonchalanta under 1:a halvlek.

Tjeckerna fick straff och straffläggaren Schick satte 1-0, vilket också var ställningen vid halvtid.

Kroaterna kom dock ut med en helt annan fart och redan efter 2 spelade minuter så dundrar Perisic in kvitteringen. Det var ett helt annat Kroatien som kom ut efter pausvilan, energiska och intresserade av att spela.

Men den energin höll inte i sig, det höll i sig i ungefär en kvart. Kroatien föll sedan tillbaka i de negativa kroppsspråket och tar ej de löpningar som skulle behövas för att vinna. Inte heller Tjeckien har direkt varit övertygande och mot slutet ville de mest spela av tiden.

Matchen slutar 1-1, vilket är ett bra resultat för Tjeckien. Kroatien har dock mycket att bevisa om de ska kunna avancera.

Uppdaterad 18 juni, 2021