Snubblande nära, men ingen succé

/, Nations League/Snubblande nära, men ingen succé

Snubblande nära, men ingen succé

Foto: Anders Granström

Det var premiär för Sverige i den nya turneringen Nations League. Första motståndet är Turkiet. Turkiet spelade sin första match mot Ryssland och förlorade med 2-1 på hemmaplan. Det var en mycket jämn match, där Sverige tappade allt i sista matchens sista minutrar och förlorar med 3-2. 

Båda lagen är lite försiktiga i början av matchen och känner på varandra.Första 15 minutrarna så är det Turkiet som skapar flest chanser, 3 st hörnor och kommer upp lite lättare i anfall. Men Sverige försvarar sig bra.

Sverige tar ledningen genom ett Nickmål av Isaac Kiese Thelin, nickar in sin egen retur i 35:e minuten. Efter målet så ökar Sverige pressen och skapar fler chanser, man är lite hetare.

Turkiet har varit skickliga på att ta sig in i Sveriges straffområde vid flertalet tillfällen. De håller i bollen bra, har många tillslag och skapar oreda i det svenska försvaret, dock har de saknat det sista avslutet för att bli riktigt farliga.

Sverige har däremot inte varit riktigt lika skickliga som lag på att komma till avslut (även om det varit några sådana situationer) , istället har det varit individuell skicklighet som lett till målchanserna (vilket inte är direkt typisk Sverige). Durmaz fina dribbling och avslut strax utanför mål i slutet av 1:a halvlek är ett starkt exempel på detta.

Sverige går till halvtidsvila med ledning 1-0.

Målchanser: 7-2 (till Sverige)
Skott på mål: 3-1 (till Sverige)
Hörnor: 3-4 (till Turkiet)

Andra halvlek hinner knappt början innan Victor Claesson utökar ledningent ill 2-0. Claesson får på ett riktigt fint långskott.

Repliken från Turkiet låter sig inte vänta, bara 2 minuter senare så reducerar Turkiet genom Hakan Calhanoglu. En händelserik start på 2:a halvlek.

Sverige gör samtliga sina byten i 2:a jhalvlek. Oscar Hiljemark byts in (56:e minuten), ersätter Albin Ekdahl. Durmaz går ut och ersätts av Marcus Rohdén (71 minuten) och Lustig ersätts av  Emil Krafth (i 78:E minuten).

Matchbilden påminner mycket om 1:a halvlek, Turkiet passar sig fram till straffområdet men kommer ej till bra avslut. Sverige växlar mellan att försvara sig och att kontra.

En sen kvittering av Turkiet, 2-2 i 88:e minuten av Emre Akbaba. Sedan blir det ledningsmål för Turkiet och även där Emre Akbaba framme och gör 3-2 på övertid.

En ganska jämn match, där oavgjort hade varit logiskt, men det blir seger för Turkiet med 3-2.

Publiksiffra: 21 832
Domare: Manzano J. (Spanien)
Spelplats: Friends Arena (Stockholm)

Anders Granström

Av |2018-09-10T22:46:14+00:0010 september, 2018|Anders Granström, Nations League|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng