Under gårdagskvällen kunde Spanien utses till de allra första europeiska mästarna i futsal på damsidan. Laget lyckades besegra såväl Ryssland som Portugal under finalturneringen och blir nu en del av turneringens historia. I spelaren ovan kan du se ett sammandrag av gårdagens final.

I fredagens semifinal kunde laget vinna över Ryssland, där Vanessa Sotelo blev historisk genom att göra det allra först målet i turneringen någonsin. Innan paus hade Spanien gjort två mål och i den efterföljande halvan kom ytterligare tre bollar i mål. med slutsiffrorna 5-0 var laget solklara finalister. I den andra semifinalen kunde hemma-nationen Portugal avancera genom att vinna med 5-1 över Ukraina. Lagen låg länge jämnt i poängen, men i de sista minuterna kunde man dundra in tre mål och på så vis vinna mötet.

Finalmötet visade återigen på ett fartfyllt Spanien som inom loppet av de första 10 minuterna hade intagit en 3-0 ledning. Portugal lyckades aldrig komma ifatt och i den 35:e minuten kunde segern säkras genom 4-0 målet. Guldmedaljörernas Amelia Romero kunde med sina tre mål i turneringen utses till den bästa spelaren. Vanessa Sotelo gjorde två mål under helgen och blev med hjälp av dessa den bästa målgöraren under säsongen.

I matchen om bronset blev det Ryssland som på straffar kunde vinna över Ukraina.Ryssland hade till en början ledningen, men Ukraina kunde sedan komma ifatt och utmana ordentligt. Vid straffläggningen var det en räddning av den ryska målvakten som kunde avgöra det hela.