Under gÄrdagskvÀllen spelades de tvÄ semifinalerna i futsal-EM och det stÄr nu klart att grannlÀnderna Spanien och Portugal kommer göra upp om guldet i den stora finalen. Portugal besegrade Ryssland med 3-2 i den första matchen och nÄgra timmar senare kunde Spanien bli finalklara efter en match mot Kazakstan som fick gÄ till straffar. HÀr var det Spanien som var mest pricksÀkra och dÀrmed tog hem matchen.

Spanien och Portugal har stÄtt mot varandra i final en gÄng tidigare och dÄ var det Spanien som tog hem mötet. Vid förra upplagan utav mÀsterskapet möttes lagen redan i kvartsfinalen och Àven hÀr blev det Spanien som vann. Förutom sex europeiska titlar har Spanien dessutom tagit hem vÀrldsmÀstartiteln vid tvÄ tillfÀllen. Utöver guld har man Àven tagit hem sÄvÀl silver som brons i de bÀgge turneringarna. Portugal i sin tur har ett EM-silver och ett VM-brons pÄ sin meritlista.

Finalen i futsal-EM gÄr att se antingen i Viaplay eller i TV3 Sport med start 20:45 svensk tid. Klockan 18:00 samma kvÀll spelas matchen om bronset och Àven denna kan du se i Viaplay.