Uppdaterad 9 februari, 2018

Under gårdagskvällen spelades de två semifinalerna i futsal-EM och det står nu klart att grannländerna Spanien och Portugal kommer göra upp om guldet i den stora finalen. Portugal besegrade Ryssland med 3-2 i den första matchen och några timmar senare kunde Spanien bli finalklara efter en match mot Kazakstan som fick gå till straffar. Här var det Spanien som var mest pricksäkra och därmed tog hem matchen.

Spanien och Portugal har stått mot varandra i final en gång tidigare och då var det Spanien som tog hem mötet. Vid förra upplagan utav mästerskapet möttes lagen redan i kvartsfinalen och även här blev det Spanien som vann. Förutom sex europeiska titlar har Spanien dessutom tagit hem världsmästartiteln vid två tillfällen. Utöver guld har man även tagit hem såväl silver som brons i de bägge turneringarna. Portugal i sin tur har ett EM-silver och ett VM-brons på sin meritlista.

Finalen i futsal-EM går att se antingen i Viaplay eller i TV3 Sport med start 20:45 svensk tid. Klockan 18:00 samma kväll spelas matchen om bronset och även denna kan du se i Viaplay.