Spaniens F19-landslag är bäst i Europa för andra året i rad. Efter en jämn final mot Tyskland kunde Spanien till slut vinna EM-finalen efter straffar.

Söndagskvällen bjöd på ett finalmöte i damernas U19-EM där stormakterna i sammanhanget, Spanien och Tyskland, spelade om EM-titeln. Spanien gick för sin femte totala titel i sammanhanget och sin andra på raken, medan Tyskland tog sikte på sin sjunde EM-titel.

Det var en jämn match på alla sätt och vis där båda lagen skapade en del målchanser och turades om med detta. Spanien var något mer dominanta i bollinnehavet i den första halvleken och såg ut att ta tag i taktpinnen men i andra halvlek balanserade Tyskland upp det lite mer och kom upp i banan. Efter en varsin halvlek (spelmässigt) för lagen så blev U19-finalen mållös efter full tid och matchen gick till förlängning. Själva förlängningen var händelsefattig och utan några farliga möjligheter innan det gick till ett avgörande i straffsparksläggning.

Straffläggningen inleddes av Spanien som gjorde mål direkt och Tyskland replikerade med ett mål. Spanien gjorde sedan mål på sina två nästkommande medan Tyskland missade en av de första tre straffarna. Efter att Spanien missat sin fjärde straff så fick Tyskland chansen att komma igen men man missade också fin fjärde. I den femte omgången hade Spanien chansen att avgöra men missade sin straff. Och i det tråkigaste av lägen missade även Tyskland sin sista straff när man hade chans på att ta straffläggningen till nästa runda, och Spanien stod som segrare. Straffläggningen slutade 3-2 till Spanien.

I och med finalsegern har nu Spanien fem segrar i U19-EM för tjejer. Denna seger var landets andra raka i sammanhanget, man vann dessutom U20-VM 2022. De fyra bästa lagen i F19-EM: Spanien, Tyskland, Nederländerna och Frankrike är klara för spel i U20-VM 2024.

Slutställning F19-EM 2023

  1. Spanien
  2. Tyskland
  3. Frankrike
  4. Nederländerna
  5. Österrike
  6. Island
  7. Belgien
  8. Tjeckien

Uppdaterad 31 juli, 2023