Uppdaterad 10 juli, 2022

Samtidigt som seniorerna kämpar om en plats i den stora finalen har pokalen nu delats ut i ungdomsmästerskapet i Tjeckien. Där kunde vi under gårdagen se Spanien krönas till nya mästare efter en final mot Norge.

Norge var laget som inledde målskyttet när Iris Omarsdottir satte 1-0 i matchens femte minut. En mardrömsstart för Spanien som slog ut Sverige ur turneringen under semifinalen.

Men laget skulle komma igen och detta redan innan paus. Ane Elexpuru var den som var sist på bollen som var ack så viktig att få in i mål, vilket man lyckades med. Ända in i slutet kämpade bägge lagen otroligt hårt för att nå det så viktiga vinnande målet. På tilläggstid kunde Julia Bartel bli stor hjälte när hon lyckades förvalta lagets 22:a skott på mål. Sett till just skott-statistiken så var Spanien mer än värdiga vinnare av matchen där Norge endast hade fem bollar som gick på mål.

Detta är lagets fjärde F19-guld och nionde gången som de tog sig hela vägen till final. För Norges del var det här femte gången som laget nådde final där samtliga matcher slutat med ett silver.