Foto: Bildbyrån

På torsdag drar Nations League igång igen och vi har en stor mängd matcher att se fram emot. Vi har plockat ut några av de mest spännande mötena, som kommer att ske mellan rivaliserande nationer där en riktig derbykänsla kan infalla sig på arenan. Sverige tar i sin tur an Ryssland på nytt och förhoppningsvis kan man få med sig sina första poäng i ligan.

Lördag 13 oktober kl. 20:45: Nederländerna – Tyskland

Grannländer som båda är mycket framgångsrika på fotbollsplanen brukar resultera i otroligt spännande matcher. Lagen har hittills fått med sig 1 respektive 0 poäng i sina tidigare Nations League-matcher. Sammanlagt har lagen mötts vid 40 tidigare tillfällen, där Tyskland fått med sig flest segrar. Matchen kommer att visas i TV12.

Måndag 15 oktober kl. 20:45: Spanien – England

Två av världens främsta fotbollsnationerna i världen kommer göra upp i den här matchen. Lagen har redan hunnit med att mötas tidigare under säsongen och då var det Spanien som tog hem poängen. Lagen har spelat väldigt jämnt i de tidigare 26 mötena, där England fått med sig ett par fler vinster än Spanien. Matchen kommer att visas i TV12.

Tisdag 16 oktober kl. 20:45: Irland – Wales

De två grannländerna har redan hunnit med att mötas en gång under hösten och den gången var det Wales som plockade hem de tre poängen. Lagen ligger på en mycket jämn nivå och har vunnit lika många av de 16 tidigare mötena sinsemellan. Ett riktigt rival-möte är vad vi har att vänta oss här. Matchen går att följa hos C More.

Här kan ni se det fulla spelschemat för Nations League

Sofie Hansson