MATCH: Sverige – Spanien

 SPELTIPS: BLGM

 SPELSTOPP: 20:45 15/10

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: ComeOn

Odds:

1.86

Det är så dags för den stora matchen i EM-kvalet för Sveriges del, hemmamötet mot Spanien. Sverige har hamnat i ett läge där poäng i  den här matchen ger ett bra utgångsläge inför slutet. Förlust mot Spanien och Rumänien-matchen kommer bli helt avgörande för svensk del. 

Sverige kliver ut på Friends Arena på tisdagskvällen som underdogs, men det är i matcher som denna Sverige brukar kunna lyfta sig och visa prov på bra fotboll. Spanien kommer till Sverige med ett 1-1-resultat borta mot Norge i bagaget och trots att man leder gruppen och kan vid seger räkna hem en EM-biljett, spelat rätt svagt på bortaplan. Man har släpp in mål mot Färöarna, Norge och Rumänien under kvalets gång.

Det var klasskillnad när lagen möttes i Madrid under sommaren, där Spanien fullständigt körde över Sverige. Matchbilden på Friends tror jag kommer bli helt annorlunda. Spanien behöver inte vinna och Sverige är ett mycket bättre lag på hemmaplan. Båda lagen dras dock med bekymmer i backlinjen, Spanien saknar sin lagkapten Sergio Ramos som är avstängd. Sverige har frågetecken kring Victor Nilsson-Lindelöf samt diskussionen hur Granqvist kommer klara av mer kvalificerat motstånd. Sveriges offensiv har på senaste visat upp en stark sida och alla vet att Spanien har en offensiv i världsklass.

Hur matchen kommer sluta är dock svårt att säga, hjärtat säger såklart Sverige, men hur utfallet blir får vi se imorgon 15/10. Ett speltips som jag dock tror på är att båda lagen kommer släppa till bakåt och chanser kommer att skapas, därför är spelet att Båda lagen gör mål till oddset 1.86 ett spel jag valt att fokusera på. Sverige måste lyfta framåt och Spaniens defensiv speciellt på bortaplan har varit svag. Offensivt kommer Spanien hota under hela matchen och det kommer bli en svettig kväll för våra försvarare. Därav väljer jag att spela att båda lagen gör mål, Oddset 1.86 hittade jag hos ComeOn

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela att båda lag gör mål för att:

  • Sverige brukar höja sig när det väl gäller

  • Spanien är inte alls samma lag på bortaplan som hemma i Spanien

  • Spanien har släppt in mål i alla bortamatcher tidigare under kvalet förutom mot Malta

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 4 september, 2023