Expekt

Foto: Bildbyrån

Öppningsmatchen mot Rumänien kanske inte var Sveriges bästa, men Jannes mannar fick (som alltid) jobbet gjort. Nu ställs man mot Norge som förlorade mot Spanien med ”bara” 2-1. Med hjärtat inblandat spelar jag X2 till 1,57. 

Om vi börjar med det negativa…

Sverige har sedan innan VNL och Ponne skadade. Efter matchen mot Rumänien blev lagledningen tvungna att addera Lustig och Forsberg till frånvarolistan, och det är numera ett skadeskjutet Sverige som krigar vidare. Skadeskjutet, men segervisst.

På den ljusa sidan gav både Robin Quaison och Alexander Isak positiva besked under matchen mot Rumänien. Två hungriga målskyttar som både på kort och lång sikt kan bli den spets vi saknat. På kort sikt matchvinnare mot Norge – på lång sikt tungan på vågen i ett EM.

Kampen om andraplatsen 

Spanien vinner med största sannolikhet gruppen. Jag anser att Norge är Sveriges största utmanare till andraplatsen. Trots det trodde jag inte att oddset skulle stå så högt som det gör. Visst, är det någon som vet hur man slår ur underläge så är det den norska förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Men Norge är ändå Norge. Av de tio senaste landskamperna länderna emellan har Sverige vunnit fem, tre har slutat oavgjort och Norge har vunnit två. De två senaste slutade oavgjort, och vi kan nog räkna med en mycket jämn tillställning idag med.

Med tanke på detta undviker jag raka tvåan till 3,12 och spelar istället X2 till 1,57 till 2/5 units – tillsammans med en TV-peng på Alexander Isak som målskytt till 4,30.

Speltips: X2

Jag väljer att spela X2 för att:

  • Två mycket jämna lag
  • Sverige har två heta forwards i Quaison och Isak, vilket jag tror fäller avgörandet

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 16 oktober, 2023