Sverige kom förbereda, hade en tydlig spelidé och verkställde denna till perfektion. Sverige vinner behärskat med 2-0 och klara för EM 2020.

Rumänien ställer upp med ett väldigt offensivt lag. Det blir ingen anstormning från rumänerna, Sverige är ganska lugna och lyckas spela sig ur situationer. Rumänien är mer kontrollerade och väntar in lägen att sätta in en ”stöt” och då blir det lite farligt.

Emil Forsberg dribblar bort två rumänska spelare på vänsterkanten och lägger ett perfekt inlägg som når Bergs panna och Sverige leder med 1-0. Emil Forsberg är matchen lirare såhär långt, vilket spelhumör han är på.

Domaren stoppar spelet 18.45 in i 1:a halvleken på grund av flera knallskott från publiken. Det blir ett kort avbrott, spelet återupptas ganska snabbt.

Lustig spelar in till Berg som lägger den i sidled till en anstormande Quaison och det är nu 2-0, vilket snyggt anfall. Sverige spelar väldigt kontrollerat och är oftast på rätta positioner, en bra första halvlek.

I den 2:a halvleken startar Rumänien med mycket mer offensivt än 1:a och skapar lite oreda, men få skott på mål. Sverige spelar mycket försiktigare och mer defensivt. Detta märks tydligast i att Sverige har få skott på mål.

Men det är kontrollerat och aldrig någon risk att Rumänien skulle kvitter. Sverige vinner helt rättvist med 2-0 och vi är nu i EM!