Gruppspelet är slut i EM. Inför slutspelet så har många mål gjorts i EM, där några individuella spelare har utmärkt sig, däribland Sveriges Kosovare Asllani. Nedan redogör vi för skytteligan, assistligan och antal räddningar för målvakter hittills i EM.

Statistik är alltid ett viktigt verktyg för tränare och analytiker att använda, när det gäller bollinnehav, antal skottförsök och så vidare. Men i denna artikel så ska vi uppmärksamma de individuella spelarna och deras statistik i detta Europamästerskap.

EM är ju långt ifrån över och fler mål och målgivande passningar kommer att göras. Men i detta nu så leder Englands Beth Mead skytteligan och assistligan. Det har nog inte undgått någon att England stormat fram på sin hemmaplan och där har Arsenal-stjärnan Mead varit en stor faktor.

Sveriges Kosovare Asllani har gjort stått för tre målgivande passningar, vilket är lika bra som Beth Mead. Asllani delar därmed förstaplatsen i assistligan. Bästa svenska målskytt hittills är Filippa Angeldahl med sina två mål.

Skytteligan efter gruppspelet

 1. Beth Mead (England), 5 mål
 2. Alessia Russo (England), 3
 3. Grace Geyoro (Frankrike), 3
 4. Alexandra Popp (Tyskland), 3
 5. Filippa Angeldahl (Sverige), 2
 6. Ellen White (England), 2
 7. Romée Leuchter (Nederländerna), 2

Assistligan efter gruppspelet

 1. Beth Mead (England), 3 målgivande passningar
 2. Kosovare Asllani (Sverige), 3
 3. Fran Kirby (England), 3
 4. Clara Mateo (Frankrike), 2
 5. Sakina Karchaoui (Frankrike), 2
 6. Mapi Leon (Spanien), 2

Antal räddningar (målvakter)

Endast Merle Frohms (Tyskland) och Mary Earps (England) har hållit nollan i EM. Nedan visas istället antal räddningar för de målvakter som fått ta emot flest skott.

 1. Sandra Sigurdardottir (Island), 17 räddningar
 2. Jacqueline Burns (Nordirland), 14
 3. Nicky Evrard (Belgien), 14
 4. Guro Pettersen (Norge), 14
 5. Tinja-Riikka Korpela (Finland), 13

Uppdaterad 19 juli, 2022