Expekt

Foto: Bildbyrån

Stina Blackstenius lämnar Linköping FC för att istället ansluta till Kopparbergs/Göteborg FC.

Redan i höstas stod det klart att Kopparbergs/Göteborg var intresserade av landslagsforwarden Stina Blackstenius, men då kom klubbarna aldrig överens om någon prissumma. Kopparbergs/Göteborg tyckte dock att man var klara med förhandlingarna och lämnade in ett ärende till Svenska Fotbollförbundets Skiljenämnd och senare i SVFF:s Tävlingskommitté.  Dessa har nu kommit fram att övergången är giltig vilket betyder att Stina Blackstenius kommer att spela i Kopparbergs/Göteborg FC under säsongen 2020.

Stina Blackstenius är given i förbundskapten Peter Gerhardsson landslagstrupp, och så här beskriver Olof Unogård som är sportchef för Linköping tappet av Stina Blackstenius.

– Det är såklart en stor förlust för oss sportsligt. Stina har haft en viktig roll i laget och vi såg fram emot att se vad hon kunde få uträttat i LFC-tröjan den här säsongen. Vi har dock ett väldigt bra lag med duktiga spelare hos oss och vårt fokus ligger nu på att hitta en ersättare till Stina som kompletterar laget på ett bra sätt.

Förutom spel i Linköping FC har Stina Blackstenius spelat för moderklubben Vadstena GIF och den franska storklubben Montpellier HSC.

Uppdaterad 8 april, 2020