Uppdaterad 4 oktober, 2022

Foto: Bildbyrån

Det svenska herrlandslaget i futsal har befunnit sig i Kroatien, där de spelat en mindre turnering mot tre andra landslag. Från början skulle samlingen innebära fyra träningsmatcher, men i och med att nationen Sao Tomé och Principe hoppade av fick man ändra om i schemat. Istället blev det möten med Montenegro, Ungern och Tadzjikistan.

Turneringen inleddes med en 5-7 förlust mot Montenegro, en match som Sverige tog ledningen i under den första perioden, men där motståndarna avslutade betydligt starkare. Efter att Adnan Cirak satt 4-3 till Sveriges fördel med knappa kvarten kvar rasslade målen in och snabbt var ställningen istället 4-7. Fredrik Sögenqvist fick sedan avrunda målskyttet i slutminuten.

Matchen mot den asiatiska nationen Tadzjikistan, en nation som inte något svenskt fotbollslag ställts mot tidigare, blev betydligt jämnare. Även här var det Sverige som tog ledningen och detta då stort. 4-0 trillade in i den elfte spelminuten, men med en kaxig 7-1 ledning efter 25 minuter spelade ryckte motståndarna upp sig och kom ifatt. När slutsignalen ljöd blev det visserligen en svensk seger, men då med siffrorna 7-6.

Det ungerska landslaget inledde mötet på samma sätt som Sverige gjorde i sina andra, genom att snabbt ta en stor ledning. Denna lyckades de blågula aldrig ta ifatt och slutresultatet för mötet blev 2-5. Detta placerade Sverige med tre poäng på en tredjeplats i turneringens tabell.