Sveriges U21-landslag besegrade Azerbajdzjan i Turkiet med hela 8-1. Omar Faraj blev tremålsskytt i storsegern.

Det svenska U21-landslaget spelade 2-2 mot Danmark i turkiska Belek här om dagen. Under söndagen väntade nästa landskamp för det nya landslaget när Azerbajdzjan väntade i ett dimmigt Turkiet.

Oscar Uddenäs gav Sverige ledningen i matchen efter dryga kvarten efter ett fint avslut. Bara fem minuter senare revs Noah Persson ned i straffområdet och Tim Prica utökade Sveriges ledning på straff. Azerbajdzjan reducerade till 2-1 precis innan halvtidsvilan. I den andra halvleken dröjde det drygt 20 minuter innan Sverige satte dit trean genom Armin Gigovis fina ”Panenka”-straff.

Azerernas ork tröt en aning i slutet på andra halvlek och Sverige kunde stå för en rejäl målkavalkad. På de sista 20 minuterna lyckades Sverige göra ytterligare fem mål och tre av dessa kom från AIK-förvärvet Omar Faraj, som agerade inhoppare i matchen. Även Otto Rosengren och Mayckel Lahdo blev målskyttar i sluttampen.

Stor cred till Sverige som öste på hela matchen igenom med tre mål i de absoluta slutminuterna. Nya förbundskaptenen Daniel Bäckström har fått en bra start på posten med en oavgjord match och en seger under sin första landslagssamling.

Uppdaterad 20 november, 2022