Unibet

Uppdaterad 3 augusti, 2017

Att intresset för damfotbollen växer sig större och större för varje mästerskap som spelas är fantastiskt och någonting som man redan nu känner av inför kvällens stora semifinaler. Samtliga biljetter till mötet mellan England och hemmalaget Nederländerna är sålda och matchen med över 27 000 åskådare på läktarna kommer att bli den största publiken någonsin för en match i damfotboll på nederländsk mark. Detta blir andra gången som rekordet slås under mästerskapet, då det innestående rekord slogs så sent som vid mästerskapets inledande match när Nederländerna mötte Norge.

Även biljetterna till mötet mellan Danmark och Österrike har gått åt. Dessutom är mediebevakningen större än någonsin under årets mästerskap, där många utav matcherna har följts utav miljonpublik i flera länder. Bara i Nederländerna var det 2,1 miljoner som såg kvartsfinalen mellan Sverige och hemmanationen och även här på hemmaplan har det pratats om höga tittarsiffror för Sveriges matcher.

Inför kvällens semifinaler har lagen laddat upp med träningar och presskonferenser, men även fått tid till att vila och ladda batterierna ordentligt. Ska man tro på oddsen så lutar det mesta mot att det blir en final mellan England och Danmark på söndag. Hur det går kan du se i matcherna som spelas med start klockan 18:00. På fliken Spelschema Dam EM hittar du samtliga tider och kanaler där sändningarna visas.

Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida


Sverige - Spanien