Expekt

Uppdaterad 12 oktober, 2022

Sverige besegrade Frankrike med 3-0 och stod för en stark insats i en träningslandskamp. Filippa Angeldahl, Amanda Ilestedt och Madelen Janogy blev svenska målskyttar i segern.

En tisdagskväll i Göteborg blev till ett härligt smakprov på vad som kan komma skall till nästa års VM-slutspel i Australien och Nya Zeeland. Efter en sämre insats mot Spanien (1-1) så väntade hemmamatch mot Frankrike för Blågult inför 15 000 åskådare på Gamla Ullevi.

De tillresta fick inte bara vara med och tacka av Nilla Fischer efter dennes 189 landskamper i den svenska tröjan utan de fick även se en svensk drömstart på matchen. Efter bara 24 sekunder sköt Filippa Angeldahl in 1-0 för Sverige och skapade fin stämning inne på arenan.

Målet satte prägel på första halvlek, där Sverige var det bättre laget med och utan boll. Sverige behöll sin ledning till halvtidspausen och utökade densamma i andra halvlek. Jonna Andersson (som även låg bakom 1-0 målet) slog en fin hörna som Amanda Ilestedt nådde högst på och sedermera nickade dit till 2-0.

I den andra delen av andra halvlek genomfördes en del byten från båda håll. Sverige, som fortsatte dominera, bytte in offensiv kraft och nya pigga ben. Och två inhoppare skulle dessutom ligga bakom målet som bärgade slutresultatet. Johanna Rytting Kaneryd fintade bort sin ytterback till höger och passade sedan in till Madelen Janogy som på ett väldigt enkelt vis kunde raka in 3-0 för Sverige, vilket alltså blev slutresultatet.

Sverige kan konstatera att man kommer ifrån denna landslagssamling i oktober med en seger och en oavgjord mot toppmotstånd i form av Frankrike och Spanien. Nästa samling är i november då Sverige möter Australien på bortaplan, i en träningslandskamp.