I maj nästa år kommer det europeiska mästerskapet i fotboll för flickor under 17 att spelas i Sverige. Men redan nu är matcher mellan några av världens främsta landslag igång i de fyra värdstäderna.

Det är nämligen ett så kallat för-EM som just nu pågår i Falkenberg, Varberg, Halmstad och Ängelholm, där det svenska landslaget deltar i en mindre turnering tillsammans med spelare ifrån USA, Spanien och Tyskland. Att just dessa lag som deltar hänger ihop med det föreliggande EM-kvalet som drar igång inom kort, där Spanien och Tyskland inte kommer att kliva in förrän i ett senare skede. Det svenska landslaget behöver som EM-värd inte kvala alls och USA:s lag ses i sin tur som ett mycket bra motstånd att värma upp emot.

Redan under gårdagen spelades de första matcherna, där Sverige fick se sig besegrade med 2-1 av de amerikanska gästerna. Sverige åkte efter bara några minuter på ett rött kort som ledde till att man fick kämpa med en man kort genom hela mötet.USA tog sedan ledningen och det dröjde inte länge förrän man utökade sin ledning ytterligare. Trots detta kunde Sverige reducera strax innan halvtid, men trots ett farligt läge i matchens sista minuter lyckades man aldrig komma ifatt.

På lördag tar man sig sedan an Tyskland på Örjans Vall i Halmstad, som just nu leder tabellen efter en 4-0 seger mot Spanien. Under tisdagen avrundar man sedan det hela mot Spanien på Ängelholms IP.