England är vidare till semifinal i EM. Då får hemmanationen möta vinnaren mellan Sverige och Belgien i semifinal. 
– Sverige har ju lite dåliga minnen av Sarina Wiegman, sade C Mores Olof Lundh i tv igår.

Igår kväll vände England på steken mot Spanien och avancerade till EM-semifinal efter Georgia Stanways avgörande i förlängningen. De engelska lejoninnorna ser väldigt farliga ut i den här turneringen. Med ett hemmatryck runt om i England och spelare som når sina formtoppar så blir England farliga.

Englands semifinal spelas tisdagen den 26 juli i Sheffield. Där kommer man att ställas mot Belgien eller Sverige, beroende på vilka som vinner kvartsfinal nummer tre imorgon fredag. Det öppnar alltså för ett potentiellt möte mellan England och Sverige i semifinal, ett häftigt scenario. C More:s expert Olof Lundh uttalar sig om det potentiella semifinalmötet.

– Jag tror England har stor respekt för Sverige, det är åtminstone det man hör, sen blir man ju lite färgad när man hör Jonas Eidevall (expert i TV4 och C More) prata om att England passar Sverige lite sämre, sade han i TV4 igår och fortsatte:

– Sarina Wiegman (Englands förbundskapten) har ju Sverige lite dåliga minnen av, hon ledde Nederländerna i EM 2017 där hon skickade ut Sverige i kvartsfinalen och sen var det VM-semifinalen 2019 också med Nederländerna med Wiegman kom ut som vinnare. Hon har något speciellt att hon plockar fram vinster i sådana här avgörande matcher.

Uppdaterad 21 juli, 2022