Foto: Uefa

I sommar spelas det europeiska mästerskapet för damlandslag med spelare under 19 år i Skottland. Turneringen spelas årligen och i år är den den 22:e upplagan som står för dörren. Just nu är de europeiska landslagen i full gång med att kvala in till denna turnering, där Sverige är en av nationerna som drömmer om EM-spel. Laget befinner sig i England där man spelar en kvalturnering mot det engelska, italienska och turkiska landslaget i hopp om en plats i mästerskapet.

Kvalturneringen är det andra steget i kvalificeringen, som inleddes med en liknande turnering på hemmaplan i höstas där Sverige som grupptvåa kunde avancera. För att ta sig vidare nu gäller det att vinna gruppen och på så sätt bli en av de åtta lagen som deltar i den slutliga turneringen.

Hittills har laget hunnit med att spela en match mot Italien som man tyvärr förlorade med 0-1. Redan idag väntar nytt motstånd i form av det engelska laget som tidigare i veckan vann över Turkiet med hela 7-0. Det kommer att bli ett tufft möte, men poäng här är ett måste för att kunna avancera.

Efter att de sista matcherna spelats på tisdag står det klart vilka lag som tar sig till mästerskapet i juli. Senast Sverige tog sig in i turneringen var 2015 och då gick man hela vägen till en guldmedalj.