Uppdaterad 16 oktober, 2023

Foto: Bildbyrån

Under förra veckan spelade det svenska F17-landslaget EM-kval i Borås, dit man bjudit in det spanska, slovakiska och polska landslaget för att göra upp om en plats i den slutliga turneringen. Tyvärr räckte inte insatsen hela vägen och resan mot EM är nu över.

För att kvalificera till turneringen som spelas i Bulgarien i maj krävdes en seger i gruppen och denna tog de regerande mästarna Spanien hem efter att ha segrat i alla sina matcher. För Sveriges del inleddes kvalet med en tung 0-2 förlust mot Polen, följt av en 0-1 förlust mot Spanien. De tre poängen som man lyckades få med sig kom i det avrundande mötet med Slovakien, där Evelina Duljan kunde sätta matchens enda mål efter 12 minuter.

Förutom Spanien vann även England, Nederländerna, Tyskland, Portugal, Danmark och Österrike sina grupper. Dessa lag kommer därmed att ansluta till turneringen ihop med värdnationen Bulgarien. Turneringen spelas mellan 5-17 maj i städerna Albena, Balchik, Dobritj och Kavarna. För det svenska laget blir det istället till att ladda om inför nästa års upplaga av turneringen, som kommer att spelas på svensk mark. I och med det är laget redan nu klara för turneringen och det för-EM som spelas i september.