Bet365

Uppdaterad 9 oktober, 2019

Foto: Uefa.com

Ikväll är den sista dagen i kvalet till U21-EM i Italien nästa sommar och när dagen är över kommer nio nationer att vara klara för spel. En av dessa kan vara Sverige och det som just nu står i vägen för detta är kvällens motståndare Belgien. En svensk seger är det enda som gäller på Guldfågeln Arena ikväll.

Det tidigare mötet mellan de två lagen i kvalet slutade 1-1 och motståndarna har inte gått förlorande ur en enda match i EM-kvalet. Sedan svenska truppen till matchen togs ut har Daleho Irandust utgått efter en skada och kommer istället att ersättas av Herman Hallberg. Förutom Sveriges möte med Belgien spelar även de övriga lagen i gruppen match ikväll, men poängen skiljer si så pass mycket att deras resultat inte kommer att påverka Sveriges EM-chanser.

Kan ta sig till playoff som grupptvåa

Inför mötet har Belgien en 3-poängsledning i gruppen, där det är seger som gäller för Sverige för att kunna räkna hem en plats i mästerskapet. Skulle det inte bli någon poäng för Sverige, eller att man endast får till ett oavgjort resultat finns en chans att gå vidare till playoff som en av de fyra bästa grupptvåorna.

När dessa lag tas ut tittar man på lagens poäng som de fått ihop i sina gruppspelsmatcher, med undantag för mötena med lagen som kom sist i respektive grupp. Som det ser ut nu har Sverige en möjlighet att kunna ta sig till playoff om man inte vinner sin grupp, men samtidigt ligger deras öde i händerna på en stor mängd andra lag. Därmed kan det bli så att vi först efter att alla kvällens matcher är över vet om Sverige går vidare i kvalet.

Matchen mellan Sverige och Belgien har avspark klockan 18:30 och går att följa i TV12 och via C More.

Sofie Hansson