Sveriges möjligheter till EM 2019

/, U21-EM/Sveriges möjligheter till EM 2019

Sveriges möjligheter till EM 2019

Foto: Uefa.com

Det svenska U21-landslaget åkte under gårdagen på sin allra första förlust i EM-kvalet efter att ha spelat 0-1 mot Turkiet. Resultatet i matchen på Olympia i Helsingborg var för många något oväntat och gör nu att det krävs en ordentlig insats av laget i kvalets avrundning under hösten.

Belgien leder just nu gruppen med 23 poäng följt av Sverige på 20 poäng. Därefter följer Turkiet med 14 poäng, Ungern med 11, Cypern med 6 samt Malta som ännu inte fått med sig några poäng alls. Ungern och Malta har två matcher kvar att spela, medans resterande lag har ett avslutande möte som väntar.

Sverige kommer avsluta kvalet med en match mot Belgien och det är detta möte som kommer att avgöra gruppens vinnare. Då det skiljer tre poäng mellan lagen krävs det en svensk seger för att man ska kunna vinna gruppen. Förra gången som lagen möttes under kvalet blev det 1-1 och det krävs därmed att Sverige kliver upp ett ytterligare steg i det kommande mötet.

Sofie Hansson

Av |2018-09-28T11:28:32+00:0012 september, 2018|EM 2019, U21-EM|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng