Utöver att det svenska fotbollslandslaget ska spela EM i Frankrike sommaren 2016 så ska även vårat U21-lag spela sin motsvarighet till turneringen redan nästa år. Denna turnering spelas i Tjeckien och det stod efter vinsten mot Frankrike i oktober klart att Sverige är ett av de åtta deltagande nationerna.

I förra veckan skedde även lottningen av de grupper som kommer att spela mot varandra i den inledande gruppspelsomgången av turneringen som spelas den 17-30 juni. Lagets motstånd blir väldigt tufft och i form av femfaldiga Europamästarna Italien, tvåfaldiga mästarna England och svårslagna Portugal som även var det enda laget av samtliga deltagare som vann samtliga kvalmatcher till mästerskapet.

Redan på lördag får vi se några av U21-spelarna på plan när Sverige spelar årets sista EM-kvalmatch mot Liechtenstein på bortaplan. I truppen som presenterades tidigare i förra veckan ingår bland annat Isaac Kiese Thelin och John Guidetti som troligen även kommer få bära den blågula tröjan under EM nästa sommar.

Uppdaterad 1 juli, 2022