Uppdaterad 24 augusti, 2023

Foto: Bildbyrån

Det svenska landslaget ska under onsdagskvällen spela en träningsmatch mot Danmark. En match som är en uppladdning inför de två avslutande Nations League matcherna. Det skulle bli en vanlig träningsmatch mellan två grannländer blev istället inför en mycket märklig historia. Sverige saknar totalt fem spelare samt huvudtränaren Janne Andersson till denna matchen på grund av coronaviruset och restriktionerna kring viruset. Men än värre är det för Danmark som i stort sett har fått kalla in ett helt nytt landslag till den här matchen. 15(!) spelare saknas i den danska truppen och utöver detta saknas även förbundskaptenen och assisterande tränaren till matchen. Detta gör att anfallstränaren Ebbe Sand kommer ha ansvaret för det danska landslaget under matchen. 

Det är med andra ord två landslag som inte kommer ställa upp med sina ordinarie startelvor när lagen möts. Det är den den assisterande tränaren i Sverige Peter Wettergren som kommer vara den som leder det svenska landslaget i matchen och redan nu har den svenska startelvan presenteras. Där kommer vi få se en debutant i form av Jens Cajuste, han tar plats direkt från start på innermittfältet. Detta är 21-årige Cajustes första landslagssamling och han slängs direkt in i hetluften. Vi kommer även få återse Marcus Danielson från start i försvaret. Danielson har inte kunnat vara med på tidigare samlingar under året på grund av reserestriktionerna som varit för spelare hemmahörande i Kina.

Spelarna som missar matchen mot Danmark är Robin Olsen, Victor Nilsson Lindelöf, Ken Sema, Emil Kraft och Filip Helander. Alla dessa spelare kommer att vara tillgängliga till Nations League matcherna mot Kroatien och Frankrike.

Sveriges startelva mot Danmark

Målvakt: Kristoffer Nordfelt

Backar: Mattias Johansson, Marcus Danielson, Carl Starfelt, Martin Olsson

Mittfältare: Mattias Svanberg, Gustav Svensson, Jens Cajuste, Oscar Hiljemark

Anfallare: Robin Quaison, Alexander Isak

Matchen startar 19:30, onsdagen 11/11 och spelas på Bröndby Stadion i Köpenhamn.

Du kan se matchen på C More och TV12.