Sveriges motståndare i Nations League blir som vi tidigare nämnt Ryssland och Turkiet. Lagen är inga nya motståndare, utan lag som är vana vid att spela mot varandra. Vi har tagit en titt på lagens tidigare möten och summerat dessa nedan.

Sveriges möten med Ryssland

Sammanlagt har Sverige spelat 26 matcher mot Ryssland och Sovjetunionen, där 8 utav dessa resulterat i en svensk seger. Ryssland har i sin tur fått med sig 9 segrar mot det svenska landslaget under alla år. Man har kvalat till EM mot varandra vid två tillfällen och även mötts i såväl den europeiska som den internationella turneringen.

Senaste mötet skedde 2015, när lagen kvalade till EM 2016. Matchen i Moskva slutade då 1-0 till Ryssland. Lagen hade haft möjligheten att mötas i en VM-semifinal i år, men då båda lagen föll i sina kvartsfinaler blev det inte så.

Sveriges möten med Turkiet

Under alla år har Turkiet och Sverige spelat 10 matcher mot varandra, där Sverige gått segrande ut två utav dessa. Turkiet har i sin tur fått med sig fyra vinster. Lagen har placerats i samma EM-kvalgrupp vid två tillfällen och även mötts i huvudturneringen en gång.

Under våren 2016 möttes lagen i en träningsmatch på turkisk mark, som slutade 2-1 till hemmalaget.

Turkiets möten med Ryssland

Ryssland och Turkiet har i sin tur spelat 16 matcher mot varandra, där Ryssland är den överlägsna segraren. 13 matcher har slutat till deras favör, medans Turkiet endast fått med sig en vinst. Så sent om i juni spelade laget en träningslandskamp, som slutade oavgjort.

Källa. Svenskfotboll.se, Fifa.com

Sofie Hansson

Uppdaterad 28 september, 2018