Uppdaterad 23 januari, 2018

I nästa vecka inleds futsal-EM i Slovenien där 12 utav Europas bästa landslag kommer att delta. Det svenska landslaget lyckades inte kvala sig in till turneringen, men kommer nu istället att sikta in sig på den första upplagan utav mästerskapet för damer som hålls under nästa år. Fram tills nu så har det inte funnits något svenskt damlandslag inom sporten, men nu är det klart att ett sådant kommer att bildas.

Ämnet har länge diskuterats inom det svenska fotbollsförbundet och nu är det klart att ett lag kommer att bildas redan under de kommande månaderna. I april finns en första landskamp inbokad mot Tjeckien och den som kommer att leda laget är Mufad Bajraktarevic, som idag är tränare för Norrköpings herrlag i futsalligan.

Sporten futsal är ännu relativt ny här i Sverige och det svenska herrlandslaget bildades då sent som 2012. I augusti inleds kvalet till den första turneringen för damlandslag och tanken är att det svenska laget ska vara med och kämpa om en plats. Själva EM-turneringen kommer i sin tur äga rum i februari nästa år.