I nÀsta vecka inleds futsal-EM i Slovenien dÀr 12 utav Europas bÀsta landslag kommer att delta. Det svenska landslaget lyckades inte kvala sig in till turneringen, men kommer nu istÀllet att sikta in sig pÄ den första upplagan utav mÀsterskapet för damer som hÄlls under nÀsta Är. Fram tills nu sÄ har det inte funnits nÄgot svenskt damlandslag inom sporten, men nu Àr det klart att ett sÄdant kommer att bildas.

Ämnet har lĂ€nge diskuterats inom det svenska fotbollsförbundet och nu Ă€r det klart att ett lag kommer att bildas redan under de kommande mĂ„naderna. I april finns en första landskamp inbokad mot Tjeckien och den som kommer att leda laget Ă€r Mufad Bajraktarevic, som idag Ă€r trĂ€nare för Norrköpings herrlag i futsalligan.

Sporten futsal Àr Ànnu relativt ny hÀr i Sverige och det svenska herrlandslaget bildades dÄ sent som 2012. I augusti inleds kvalet till den första turneringen för damlandslag och tanken Àr att det svenska laget ska vara med och kÀmpa om en plats. SjÀlva EM-turneringen kommer i sin tur Àga rum i februari nÀsta Är.