Expekt

Som i så många andra mästerskap finns det inför EM ett färdigt upplägg för vilka lag som kommer att få möta varandra under kvartsfinalerna. Detta är baserat på deras slutliga placeringar i respektive grupp, som man nu på förhand enbart kan spekulera kring. Det svenska laget som spelar i grupp B kommer att få möta ett lag ifrån grupp A i kvarten oavsett om de tar sig vidare som gruppvinnare eller grupptvåa.

Möjliga motståndare
I grupp A spelar värdnationen Nederländerna, Norge, Danmark och Belgien. Det lag i gruppen som tidigare lyckats bäst i mästerskapet är Norge som är den enda nationen utöver Tyskland och Sverige som tagit hem guldet. Hemmanationen har en fördel i publiken, då biljetterna till lagets samtliga gruppspelsmatcher är utsålda. Det danska laget visade i sin tur framfötterna ordentligt under det senaste mästerskapet, samtidigt som Belgien kommer in som ett helt nytt EM-lag villiga att göra avtryck i mästerskapshistorien.

Ska man se till spelbolagens odds så lutar det mot att Nederländerna och Norge bör gå vidare till kvartsfinal och därmed bli Sveriges potentiella motstånd. Oddsen säger även att Sverige troligen hamnar på en andraplats i gruppen och därmed ställs emot Nederländerna som tippas som vinnare i grupp A. Skulle däremot Norge gå och vinna gruppen kan vi förvänta oss ett nordiskt derby utan dess like.

I de övriga kvartsfinalerna är det tvåan i grupp C som möter vinnaren i grupp D, samt vinnaren i grupp C som möter tvåan i grupp D.

Uppdaterad 12 juli, 2017