Bet365

Imorgon kväll spelar Sverige EM-premiär mot Nederländerna. För fem år sedan spelade Sverige sin EM-premiär i just Nederländerna mot mesta mästaren Tyskland. Nedan ger vi en flashback till mötet som slutade mållöst till 0-0.

Det vankas EM-premiär under morgondagen, och en väldigt viktig sådan för svensk del. Blågult stöter på tuffast möjliga motstånd direkt i regerande mästarna Nederländerna. Sverige var i samma situation för fem år sedan, under EM 2017. Då ställdes Sverige mot Tyskland, ett landslag som varit bland världens bästa (inte minst Europas bästa) under många år.

Sveriges EM-premiär 2017 mot Tyskland spelades inför nästan 10 000 åskådare på Rat Verlegh Stadion i nederländska Breda. De tillresta supportrarna bestod mestadels av gulklädda svenskar samt vitklädda tyskar. Sverige leddes av Pia Sundhage på tränarbänken som stod inför en tuff uppgift. På elva försök så hade inte Sverige vunnit en enda gång mot stora starka Tyskland.

Det var en ganska tillknäppt tillställning i den första halvleken, där Sverige hade farligast möjligheter på sina fasta situationer. I den andra halvleken var det Hedvig Lindahl i det svenska målet som fick sträcka ut mest när Tyskland skapade lite fler möjligheter. Även om Sverige hade en av de farligare chanserna via Stina Blackstenius. Nej, de många tillresta supportrarna fick se en mållös match i EM-premiären, ett starkt resultat för Sverige. Matchen slutade 0-0 och de två favoriterna i gruppen (Ryssland och Italien var övriga två lag) delade på poängen i premiärmötet.

Sveriges startelva mot Tyskland 2017

Hedvig Lindahl

Jessica Wik, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson (ut ’87)

Kosovare Asllani, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger (K), Olivia Schough (ut ’56)

Fridolina Rolfö (ut ’56), Lotta Schelin

Inhoppare:
Elin Rubensson (’56), Stina Blackstenius (’56), Magdalena Eriksson (’87)