Tre spelare har lämnat återbud till U21-landslagets EM-kval mot Gibraltar. Då har Daniel Bäckström fått kalla in ersättare på olika positioner.

Måndagen den 19 juni spelar Sverige EM-kval mot Gibraltar i kampen om en plats till U21-EM 2025. Detta blir den första av matcher i EM-kvalgruppen för svensk del och det nya U21-landslaget med spelare födda 2002 eller senare. Den sista maj tog Daniel Bäckström ut EM-kvaltruppen till bortalandskampen där han sedan dess fått tre återbud.

Jacob Ondrejka, Noah Eile och Williot Swedberg har lämnat återbud av olika anledningar till U21-samlingen. Den sistnämnda skulle stå inför sin debut i U21-landslaget men tvingades alltså till återbud. Mittbacken Noah Eile fanns inte med i Mjällbys trupp mot Häcken under söndagen och Jacob Ondrejka lämnar för Antwerpen i sommar, vilket kan vara en anledning till återbudet.

Som ersättare till U21-truppen kommer högerbacken Casper Nilsson (Brighton) in för att komplettera Joe Mendes på den positionen. Sedan kommer även mittbacken Johan Bångsbo (IFK Göteborg) att rent av ersätta Noah Eile medan Tom Strannegård (IK Start) kommer in istället för Williot Swedberg.

Uppdaterad 12 juni, 2023