Uppdaterad 4 maj, 2021

Foto: Bildbyrån

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit ut 24 spelare till Algarve Cup som startar för Sveriges del med match mot Tyskland den 4 mars.

Gerhardsson har inte tagit ut någon debutant i truppen, som innehåller flera rutinerade namn som Hedvig Lindahl, Linda Sembrant och Caroline Seger. Gerhardsson har även valt att se mer av  Hanna Bennison och Rebecka Blomqvist som gjorde sin första landskamper under 2019. Det återstår att se om Bennison som endast är 17 år gammal kan imponera tillräckligt på förbundskapten Gerhardsson tills OS-truppen tas ut senare i vår.

Landslaget börjar matchandet i Algarve Cup den 4 mars med match mot Tyskland. Årets turnering har en annorlunda upplägg vilket betyder att Sverige sedan inte vet vilka som man kommer spela mot den 7 mars, antingen blir det mot Norge eller Danmark. Avslutningsmatchen spelas den 10 eller 11 mars där motståndet bestäms beroende hur Sverige presterar i sin första matcher.

Så här beskriver förbundskaptenen Peter Gerhardsson lägret.

– Läger som Algarve Cup är en bra möjlighet för oss att kunna se spelare som varit med en hel del tidigare, men som inte har så många landskamper ännu. Det ropas ofta på nya spelare men det är också viktigt för oss att kunna se de spelare som inte spelat så många landskamper ännu, även om de inte är debutanter.

Här är Sveriges trupp till Algarve Cup

Målvakter

Hedvig Lindahl
Jennifer Falk
Zecira Musovic

Backar

Jonna Andersson
Nathalie Björn
Magdalena Eriksson
Hanna Glas
Amanda Ilestedt
Emma Kullberg
Jessica Samuelsson
Linda Sembrant

Mittfält/forwards

Kosovare Asllani
Hanna Bennison
Stina Blackstenius
Rebecka Blomqvist
Lina Hurtig
Sofia Jakobsson
Madelen Janogy
Loreta Kullashi
Mimmi Larsson
Fridolina Rolfö
Elin Rubensson
Caroline Seger
Julia Zigiotti Olme