Unibet

Uppdaterad 11 februari, 2022

I februari så är det dags för Algarve Cup på den portugisiska sydkusten. Dit har nu Sverige fått sitt spelschema, där bland annat ett möte med Danmark väntar.

Sverige inleder ett förhoppningsvis lika framgångsrikt 2022 som 2021 genom att åka till Portugal för årets första landslagssamling. Där kommer Sverige att spela Algarve Cup, som blir den 28:e turneringen i ordningen.

Algarve Cup är klassiskt för Sverige att delta i på vårkanten, men det ställdes in i fjol. Vanligen så brukar åtta länder delta i turneringen men denna gång blir det endast fem på grund av rådande omständigheter. De deltagande länderna är: Sverige, Norge, Italien, Danmark och Portugal.

Sverige kommer att ha tre spikade matcher, där motståndet i två av dessa är klara. Den 18 februari så ställs Sverige mot Danmark i ett derby. Den 20 februari så ställs Sverige mot värdnationen Portugal. Den 23 februari väntar sedan en placeringsmatch, för att i slutändan avgöra placeringen i turneringen.

Då det är fem lag i turneringen kommer de två bästa lagen efter två spelade matcher vardera mötas i en final, och de tre lagen placerade 3-5 möter varandra i en varsin halvlek så alla lag totalt får tre matcher i turneringen.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson presenterar truppen till Algarve Cup den 8 februari. Lägret pågår mellan 14-23 februari.

Spelschemat i Algarve Cup

Svensk tid

16 februari:
13:00 Danmark-Italien
19:30 Portugal-Norge

18 februari:
18:05 Sverige-Danmark

20 februari:
12:00 Italien-Norge
18:05 Sverige-Portugal

23 februari:
Placeringsmatcherna spelas mellan 11:30 till 14:45 ungefär och spelas på Estadio Algarve.

Finalen (mellan de två bästa lagen) spelas 12:00 på Estadio Municipal de Lagos.