Uppdaterad 7 juli, 2022

Det blev inte som det svenska laget hade hoppats på. Gårdagens semifinal i F19 EM slutade i en mycket tung förlust mot Spanien och det svenska lagets mästerskap är nu över.

I den startelva som förbundskaptenen Caroline Sjöblom tog ut till matchen kunde vi se ett flertal förändringar jämfört med gruppspelsförlusten mot Norge. Till exempel fick Sofia Reidy åter kliva in på backlinjen där hon fick sällskap av Evelina Duljan som tidigare spelat på mittlinjen. Matilda Vinberg och Sara Eriksson fick återvända som mittfältare och på topp hittade vi ännu en gång Bea Sprung och Matilda Nildén.

Slutresultatet skrevs till 1-0 i en match där Spanien var det starkare laget. Sverige orkade dock hålla emot genom hela matchen och visade verkligen upp en rejäl kämpar-anda. Det vinnande målet kom i matchens 51:a minut då en spansk frispark följdes av ett fint framspel till Mirari Uria som kunde nicka in bollen över Serina Iddrisu Backmark i det svenska målet.

Slutminuterna av mötet fick Sverige spela med en man kort då Evelina Duljan drog på sig sitt andra gula kort för matchen.

Svenskorna lämnar dock inte EM helt tomhänta, utan tilldelas ett delat brons tillsammans med Frankrike som föll i den andra semifinalen mot Norge. Den stora finalen mellan Spanien och Norge spelas på lördag.