Att det tyska landslaget missade semifinal i EM var en skräll som förvånade många inom fotbollsvärlden. Laget har under de senaste sex mästerskapen varit obesegrade och dessutom tagit sig till semi i samtliga utav turneringarna som de deltagit i. Efter att ha haft en ledning i den avgörande matchen gick det danska landslaget oväntat om och såväl kvitterade samt tog ledningen. Därmed var Tysklands EM-saga slut för den här gången.

Vid nederlag som dessa brukar många försöka hitta en syndabock kring varför det gick som det gjorde och en person som blivit utpekad denna gång är Tysklands förbundskapten Steffi Jones. Den tyska tidningen Bild rapporterar precis som många andra medier att Jones riskerar att förlora sin position som förbundskapten efter enbart ett år på platsen.

– Min egen motivation finns för att fortsätta. Men det är beslutsfattarna i det tyska fotbollsförbundet som bestämmer. Och vi kommer garanterat att sätta oss ned och prata inom de närmsta dagarna, var Steffi Jones kommentar efter matchen enligt Sportbladet.

Fotbollsförbundets ordförande Reinhard Grindel har även han gått ut och kommenterat det hela och då sagt att man kommer att sätta sig ner och fundera på vad som behöver göras.

Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

Uppdaterad 1 augusti, 2017


Borussia Dortmund - Real Madrid