Unibet

Tyskland går för sitt nionde EM-guld i historien när man spelar final på Wembley på söndag. Se mesta mästarens väg till EM-final nedan.

Den tyska lagmaskinen har varit ett faktum i många många år. Och den 31 juli 2022 kan Tyskland bli europamästare igen, då man tar sig an värdnationen England i en på förhand tuff EM-final. Vägen till final har varit prickfri. Idel segrar och bara ett (!) insläppt mål.

Gruppspel

Premiären

Tyskland – Danmark, 4-0

Pernille Harder och hennes Danmark var först ut i turneringen att få smaka på den tyska medicinen. Lina Magull gjorde 1-0 i den första halvleken och i andra halvlek kom ytterligare tre tyska mål. Lagmaskinen var igång på riktigt och Danmark fick stå som slagpåse i EM-premiären.

Målskyttar: Lina Magull, Lea Schüller, Lena Lattwein, Alexandra Popp

Match 2

Tyskland – Spanien, 2-0

Spanien var på förhand det tuffaste motståndet i gruppen för Tyskland och spanjorskorna var sin vana trogen bollskickliga. Men Tyskland fick en rivstart efter tre minuter och satte dit 1-0. Efter ledningsmålet hade Tyskland inga problem med att låta Spanien äga mycket boll och i sin tur utnyttja deras stora ytor i de bakre leden. Alexandra Popp satte dit 2-0 innan halvtidspaus, vilket också blev slutresultatet.

Målskyttar: Klara Bühl, Alexandra Popp

Match 3

Tyskland – Finland, 3-0

Finland fick också åka på pumpen av Tyskland. Ett sent mål i första halvlek från tyskorna bäddade för en bekväm andra halvlek där Alexandra Popp och Nicole Anyomi gjorde varsitt mål. Den redan klara gruppsegern växte större.

Målskyttar: Alexandra Popp, Nicole Anyomi, Sophia Kleinherne

Slutspel

Kvartsfinal

Tyskland – Österrike, 2-0

Tyskorna var storfavoriter mot ett hårt jobbande Österrike i kvartsfinalen. Österrike var inte helt ofarliga stundtals men den tyska stabiliteten sänkte grannlandet. Lina Magulls 1-0 i mitten av den första halvleken kryddades med 2-0 från lagkapten Alexandra Popp i matchens slutminuter.

Semifinal

Tyskland – Frankrike, 2-1

Den tuffaste prövningen såklart för Tyskland. Frankrike hade också gått som tåget och en fartfylld match väntade i Milton Keynes. Tyskland vann de flesta kamper i första halvlek och såg ut att gå mot en mållös sådan innan Alexandra Popp störtade in 1-0 efter 40 minuter. Frankrike kvitterade fyra minuter senare, innan paus alltså, efter ett oturligt självmål från målvakten Merle Frohms. Tysklands första insläppta mål i turneringen. Men i mitten på den andra halvleken klev lagkaptenen och den notoriske målskytten Alexandra Popp fram igen och nickade dit 2-1, vilket blev slutresultatet.