Foto: Wikimedia

U21-landslaget har fyra matcher kvar i sitt pågående kval till nästa sommars europeiska mästerskap. Tre utav dessa möten kommer att ske på svensk mark och jämfört med till exempel herrlandslaget, så spelas inte alla hemmamatcher per standard på en speciell arena. I dagarna presenterade Svenska Fotbollsförbundet vilka tre städer och arenor som får äran att hålla i lagets avrundning utav EM-kvalet.

Den första hemmamatchen i höst sker mot Ungern, som man spelade lika mot på bortaplan i november. Returmötet mellan lagen kommer att ske den 7 september och spelas då på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg. Några dagar senare, 11 september, väntar Turkiet på Olympia i Helsingborg. När de här två lagen spelade senast tog Sverige tre välbehövliga poäng efter en 3-0 seger. Kvalet avslutas sedan i oktober då man intar Guldfågeln Arena i Kalmar, där man tar sig an det största motståndet i gruppen som är Belgien. Datumet som gäller för detta möte är den 16 oktober och just detta möte kan bli det som slutligen avgör om laget går direkt till EM eller om man behöver spela playoff.

I fliken Kval U21 EM 2019 i menyn ovan kan du läsa mer om lagets kval till turneringen, samt se tidigare resultat och ställningen i tabellen.

Uppdaterad 1 juli, 2022