Expekt

Uppdaterad 4 februari, 2022

U21-landslaget ska spela EM-kval i vår och i sommar. Då kommer några av spelarna ha nya klubbadresser. Nedan går vi igenom övergångarna under januari för U21-landslagsspelarna.

Sverige fortsätter att fostra fina spelare ut i Europa och den svenska talangutvecklingen känns mer spännande än på många år. Ett par bevis på detta är Patrik Wålemark och Amin Sarr. De båda offensiva spelarna har gjort succésäsonger i Allsvenskan under den gångna säsongen och lämnar nu för spel i Holland.

De två övergångarna är bara en del av de många övergångar som skett för spelarna som är aktuella för U21-landslaget. Under januarifönstret så har fler övergångar med U21-koppling skett. Se vilka nedan.

Flyttar för U21-spelare

Samuel Brolin

Från: AIK

Till: Mjällby AIF (på lån)

Den storväxta målvakten har varit ordinarie i U21-landslaget och har visat sig vara tryggheten själv. Var på lån i Mjällby i fjol men petades där av säsongens bästa målvakt Carl-Johan Eriksson. Denne har nu lämnat och kanske blir det 2022 det första året som Brolin får känna på förstaspaden i Allsvenskan en hel säsong.

Noah Eile

Från: Malmö FF

Till: Mjällby AIF (på lån)

Mjällby fortsätter att låna in från större klubbar. Noah Eile var med mycket med Malmö FF under fjolårssäsongen men fick sparsamt med speltid. En utlåning och mycket speltid lär göra susen för Eile som absolut kan utmana om en startplats även i U21-landslaget om utlåningen går åt rätt håll.

Tim Prica

Från: Ålborg

Till: WSG Tirol (på lån)

Den tidigare MFF-talangen tillika son till Rade Prica flyttar till Tyrolen i Österrike. Efter endast två starter under halva säsongen för sitt danska Ålborg så bestämde klubben och svensken att förlänga kontraktet och låna ut anfallaren. Hoppas få igång målskyttet i den tuffa österrikiska ligan. Kanske för att befästa sin forwardsplats i U21-landslaget som sett hotad ut på slutet.

Nils Fröling

Från: Kalmar FF

Till: Hansa Rostock

Inte trodde ni väl att Hansa Rostock skulle kunna leva för länge utan svenskar? Nejdå. Efter den avslutande allsvenska säsongen så lämnade Nils Fröling Kalmar FF för Hansa Rostock i den tyska andraligan. Nu finns förvisso Frölings gamla lagkamrat Svante Ingelsson redan i truppen, men Rostock har för vana att ha fler svenskar i klubben. Mittenklubb i 2. Bundesliga, en spännande flytt för Fröling.

Patrik Wålemark

Från: BK Häcken

Till: Feyenoord

Den mest uppmärksammade flytten utan tvekan. Den Qviding-fostrade Patrik Wålemark lämnar sitt kära Göteborg för Nederländerna och en av landets största klubbar. Feyenoord är inte vad det en gång har varit sett till meriter senaste åren, men statusen är densamma.

Dennis Collander

Från: Örebro SK

Till: Hammarby IF

En permanent övergång inom Sverige. Att Örebro SK föll ur Allsvenskan hjälpte naturligtvis denna transfer på traven. En värvning från Hammarbys sportchef Jesper Jansson innan nya tränaren Marti Cifuentes kom in. Återstår att se var han passar in i Hammarbys lagbygge. En ganska allround spelare som inte varit helt given i U21-landslagets trupper.

Benjamin Nygren

Från: KRC Genk

Till: FC Nordsjaelland

Benjamin Nygren lämnade IFK Göteborg i tidigt ålder och ansågs vara en supertalang. Då gick flytten till belgiska Genk, som har ett öga för talanger. Genk valde efter en säsong att låna ut Nygren till Heerenveen, där det aldrig riktigt lossnade. Nu får den offensiva mittfältaren en nystart i Skandinavien och Danmark. FC Nordsjaelland är ett väldigt bra steg bakåt för Nygren då klubben i mångt och mycket är en av de bästa klubbarna i Skandinavien på att utveckla unga spelare. Inte bara från egna led utan även rekryteringar utifrån. Om Nygren får fart på karriären i Danmark så finns det mycket som talar för att detta är en framtida landslagsman.

Amin Sarr

Från: Malmö FF

Till: SC Heerenveen

En spelare som exploderade under andra halvan av Allsvenskan (på lån till Mjällby). Har nog spelat till sig en ordinarie tröja i U21-landslaget också, välförtjänt. Amin Sarr besitter en snabbhet och touch som är internationell och därför är det inte förvånande att Heerenveen fått upp ögonen för svensken. Fotbollen i Nederländerna kan passa Sarr, då den är fartfylld och offensiv. Spännande att se om Holland blir ett mellansteg och vad nästa steg blir om några år.


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna