Expekt

Foto: Pixabay

Fotboll i digital form har växt sig stort internationellt och sedan ett par år tillbaka arrangerar FIFA världsmästerskap i e-sporten. Nu tar upplägget ett kliv in på den europeiska marknaden. UEFA har nämligen annonserat att ett europeisk mästerskap i e-fotboll införs till nästa år och du har möjligheten att vara med och delta. 

Turneringen kommer inkludera lag ifrån alla 55 UEFA-nationerna, dit enskilda spelare kan kvalificera sig genom nationella turneringar. Denna kvalificering kommer att inledas redan i november och i början av nästa år ska samtliga nationer ha sina lag klara. Spelet som kommer att användas under såväl uttagningen som turneringen är eFotball PES 2020, som tagits fram av turneringens medarrangör Konami.

Under våren kvalar sedan lagen bestående av 2-4 spelare för att ta sig till den slutliga turneringen. Slutspelet kommer att arrangeras i London i samband med finalen i herrarnas europeiska fotbollsmästerskap och består av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och en slutlig kamp om titeln. Priset som ligger i potten är förutom pengar även biljetter till den stora EM-finalen på Wembley Stadium den 12 juli.

Ännu är det inte klart hur det svenska uttagningen av ett lag kommer gå till, men med största sannolikhet blir det en online-turnering där de främsta spelarna får chansen. Bästa sättet att hålla sig uppdaterad kring det hela är att prenumerera på Svenska fotbollsförbundets nyhetsspel för e-fotboll.

>> Här kan du läsa mer om den svenska uttagningen

Uppdaterad 14 oktober, 2019