Expekt

Foto: Bildbyrån

Det var nog få som trodde att detta skulle bli en spännande match och det hade de fullständigt rätt i. Sverige gjorde vad de skulle, de vann och gjorde det med 3-0. Vi får de poäng vi behöver och det är vi nöjda med, inte konstigare än så.

I matchens första anfall så tar Sverige ledningen. Olsson kommer runt på högra kanten och lägger ett fint inlägg. Berg nickar, men målvakten räddar och Quasion hugger på returen och sätter 1-0 i matchens 2:a minut.

Sverige för spelet och anfallar mycket, men Maltas kompakta försvar gör det svårt för Sverige att komma till avslut. Det blir liksom aldrig riktigt farligt och det blir aldrig mer än 1-0 i den 1:a halvleken.

Det andra svenska målet dröjer till 50:e minuten. Berg klackar snyggt, på volley, till Claesson som sätter den hur säkert som helst. Sverige leder nu med 2-0.

Quasion fintar 2 försvarare och går på avslut. Isak tar returen och sätter den kallt i bortre stolpen. Nu är det 3-0 till Sverige.

En match mot Malta är vad den är, en transportsträcka och det sköttes på ett godkänt sätt. Härnäst väntar Spanien på måndag, ett betydligt tuffare motstånd.

Uppdaterad 16 oktober, 2023